Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Delicioasa miere de tei, al cărei gust este infuzat de parfumul și aroma fină a florilor de tei, este un sortiment de miere foarte apreciat. Îi sunt specifice culoarea galbenă, asemănătoare chihlimbarului, o aromă lemnoasă, cu nuanțe amărui foarte subtile și parfumul delicat. Este un tip de miere monofloră cu aciditate scăzută, cu o intensitate medie a gustului dulce și o rată de cristalizare (zaharisire) medie.
Se știe că pentru a obține o miere monofloră stupii de albine sunt plasați într-o zonă în care se găsește din abundență planta de la care albinele vor colecta prețiosul nectar. În cazul teiului, care inflorește la începutul verii, florile sale sunt atât de parfumate și pline de nectar încat atrag cu ușurință albinele. Din acest motiv, teiul mai este uneori numit și „copacul albinelor”.
Albinele colectează nectarul și polenul florilor de tei și le aduc în interiorul stupului, unde le prelucrează și le transformă în miere, cu ajutorul enzimelor din saliva lor. Mierea este depozitată în celulele fagurilor, fiind lăsată o perioadă de timp descoperită, pentru ca apa din conținutul ei să se evapore, evitându-se astfel fermentarea sa. În final, celulele sunt închise etans cu capacele de ceară.
Ca și celelalte tipuri de miere și produse apicole (polenul, păstura, lăptișorul de matcă, propolisul), mierea de tei reprezintă un remediu valoros în apiterapie și apifitoterapie. Este considerată din cele mai vechi timpuri nu doar un aliment, ci și un medicament natural. Este folosit ca antibiotic fără efecte adverse, în tratarea unor afecțiuni diverse, cât și profilactic, pentru prevenirea bolilor și menținerea unei sănătăți înfloritoare.
Mierea are numeroase acțiuni, care se datorează proprietăților antibiotice, antiseptice, cicatrizante, calmante, depurative, diuretice, emoliente, energizante, laxative, remineralizante și vitaminizante.
- tratează răceala și calmează bronșitele;
- previne anumite tipuri de cancer;
- detoxifica corpul;
- reduce inflamația și tensiunea arterială;
- îmbunătățește circulația și stimulează metabolismul lipidelor;
- ajută la refacerea întineririi celulare;
- reduce hipersecreția acidului clorhidric în stomac;
- încetinește în mod eficient răspândirea bacteriilor;
- efecte energizante;
- excelentă pentru îngrijirea pielii;
- tonic natural pentru organism.
Valoare Energetică 1382 kJ / 330 kcal
Lipide 0 g
din care acizi grași saturați 0 g
Glucide 80,8 g
din care zaharuri 80,8 g
Proteine 0,4 g
Fibre 0,2g
Sodiu 0 g
100% miere de tei, crudă, netratată termic.
România
1 x borcan cu miere crudă de tei 1 kg.
A se păstra într-un loc uscat, răcoros și ferit de razele soarelui, la temperaturi de până la 25 C.
Adulți: 3-4 lingurițe de miere pe zi.
Copii peste un an: 1-3 lingurițe de miere pe zi.
Pe stomacul gol, diluată în apă, sau sublingual (ținută sub limbă 10-15 minute) are efectele cele mai rapide (sublingual, de exemplu, cele mai fine substanţe din miere (uleiuri esenţiale, minerale, etc.) ajung rapid și direct în circuitul sanguin).
Mierea se poate consuma într-o multitudine de feluri.
Poate fi administrată ca atare, dar și adăugată în shake-uri, smoothie-uri, prăjituri (preparate la rece), întinsă peste diverse alimente la temperatura camerei (pâine prăjită, cereale, fructe de pădure, etc.), în combinație cu alte alimente (kefir, scorțișoară, polen crud poliflor, etc.), dimineața - pe stomacul gol, seara – înainte de culcare, înainte și după antrenamente sau eforturi fizice.
Poate fi consumată cu regularitate, constant, în cantități rezonabile (cu moderație).
! Nu adăugați mierea în lichide fierbinți, nici nu o întindeți peste alimente care depășesc temperatura de 35°C, pentru a nu-i altera proprietățile terapeutice și chiar gustul.
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor mici.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic, fără acordul medicului sau terapeutului.
Contraindicată cu desăvârșire copiilor cu vârsta mai mică de 1 an.
Persoanele care suferă de diabet și sindrom metabolic trebuie întodeauna să consulte medicul înainte de a introduce mierea în dieta lor.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.
DOREL DIMA,
Sunt foarte mulțumit de produsele d-voastră și o să continui să cumpăr de la d-voastră Vă mulțumim pentru tot
RaspundeA fost util acest review?